КЕБАП С ГЪБИ


Продукти: свинско месо 750 г, свинска мас 20 г (1 супена лъжица), кромид лук 200 г (3-4 глави), чесън 50 г (1 глава), гъби печурки 300 г, домати 250 г (4-5 бр.), брашно 10 г (1 супена лъжица), бяло вино 100 мл (1/2 чаена чаша), ориз 100 г (1/2 чаена чаша), лимон 1 бр.


Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук. След това се прибавят последователно червеният пипер, гъбите, нарязани на ивички, обелените скилидки на чесъна, брашното, настърганите домати, черният пипер, чубрицата и резенчетата от лимона. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на тих огън, докато остане на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар