КЮФТЕТА СЪС ЗРЯЛ ФАСУЛ


Продукти: зрял фасул 400 г (2 чаени чаши), картофи 150 г (3-4 бр.), смляно телешко месо 250 г, лук 100 г (2 глави), яйца 2 бр., хляб 150 г (2 филии), галета 100 г, сол, черен пипер и магданоз на вкус, растително масло за пържене.


Фасулът се сварява до пълно омекване и се претрива през цедка. Отделно се сваряват и претриват картофите. Смесват се фасулът и картофите и към тях се прибавят лукът, настърган на ренде, месото, яйцата, хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сместа се омесва добре и от нея се правят кюфтета, които се овалват в галетата и се изпържват в сгорещената мазнина. Поднасят се с гарнитура от червени домати, нарязани на кръгчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар