ПЪЛНЕНА ПРЯСНА ЗЕЛКА


Продукти: смляно свинско месо 750 г, 2 неголеми пресни зелки, ориз 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 150 г (2-3 глави), червени домати 200 г (3-4 бр.), червен пипер 10 г (1 супена лъжица), свинска мас 100 г (1/2 чаена чаша), яйце 1 бр., магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Зелките се издълбават откъм кочана.



В част от мазнината се запържва до златисто оцветяване ситно нарязаният кромид лук, а след това се прибавят и се задушават част от доматите, обелени и нарязани на ситно. Свалят се от огъня и се разбъркват с изчистения и измит ориз, месото, свареното и нарязано на дребно яйце, ситно нарязан магданоз, счукан черен пипер и сол на вкус.
С така приготвената смес се пълнят зелките, като отворът им се покрива с резенчета от домати. Поставят се в тенджера, заливат се с малко вода и се задушават на тих огън до готовност. Десетина минути преди свалянето им от огъня се поливат с оатаналата мазнина, запържена с червения пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар