ШКЕМБЕ ЯХНИЯ


Необходими продукти:

 шкембе 1 кг,

корени за супа 1 връзка,

кромид лук 3-4 глави,

растително масло (маргарин) 4-5 супени лъжици,

 брашно 20 г (2 супени лъжици),

 доматено пюре 10 г (1 супена лъжица),

 червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка),

дафинов лист 1 бр.,

настърган кашкавал 100 г (1/2 чаена чаша),

 черен пипер на зърна,

 магданоз

 и сол на вкус. 



 Начин на приготвяне:


 Шкембето се сварява с корените за супа и се нарязва на лентички. В сгорещената мазнина се задушава лукът, нарязан на ситно, прибавя се брашното и леко се запържва. Сипват се доматеното пюре, разтворено във вода, и червеният пипер. Разрежда се с бульон от шкембето и се оставя да възври. Прибавят се шкембето, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Ври на слаб огън още десетина минути. Шкембето се сервира, поръсено с кашкавал и магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар