ОВНЕШКО С ГЪБИ


Продукти: овнешко месо 750 г, свинска мас 40 г (2 супени лъжици), бяло вино 200 мл (1 чаена чаша), лук 100 г (2 глави), гъби печурки 400 г, домати 200 г (2 бр.), картофи 600 г (5-6 бр.), черен и червен пипер, сол, чубрица и чесън.


Месото се нарязва на малки парченца, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с виното и се оставя да престои 15-20 минути. През това време ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване. Към него се прибавят последователно червеният пипер, месото с подправките и ситно нарязаните домати, гъби, чесън и чубрица. Ястието се залива с 1 чаена чаша топла вода, посолява се на вкус и се оставя да ври на тих огън, докато се изпари водата. Поднася се топло със салата от картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар