ПЪЛНЕН ДАЛАК




Необходими продукти:

телешки далак 1 бр.,


 мляно месо 
(свинско и телешко 1:1) 750 г,

 кромид лук 800 г,


 червен пипер 3 г (1/2 чаена лъжичка),


 джоджен ,


магданоз ,


 лютива пиперка


 и сол на вкус. 




 Начин на приготвяне:


Далакът се измива, след което с остър дълъг нож се прави разрез от по-дебелия му край навътре, като се внимава да не се пробие. Пълни се с плънка, предварително приготвена от смляното месо, дребно нарязаните лук, магданоз, джоджен и лютива пиперка, червеният пипер и сол на вкус. Зашива се със здрав конец откъм отвора, поставя се в тавичка, намазана с мазнина, и се пече в слаба фурна 1 и 1/2 - 2 часа. В силна фурна далакът се пука и плънката изтича, поради което ястието е с лош вънпен вид и недобри вкусови качества.



Няма коментари:

Публикуване на коментар