СВИНСКО МЕСО С ПРАЗ


Продукти: свинско месо 750 г, свинска мас 40 г (2 супени лъжици), кромид лук 50 г (1 глава), червени домати 100 г (2 бр.) или доматено пюре 20 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), праз 1 кг (10 стръка), 3-4 листа от целина, брашно 10 г (ч супена лужица), черен пипер, лимонова киселина.


Месото се нарязва на средно големи парчета и се запържва леко в мазнината, след което се изважда. В същата мазниа се прибавят последователно и се задушават лукът, нарязан на ситно, целината и доматите, нарязани на дребни кубчета. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с 1/2 чаена чаша топла вода. Сосът се посолява и в него се връща месото. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато омекне месото. Тогава се прибавят празът, нарязан на парчета с дължина 3-4 см, предварително препеченото брашно, размито с малко студена вода, и нарязаните на ситно листа от целината. Ястието се вари още около 20 минути. Преди поднасянето се поръсва с черен пипер и разредена лимонова киселина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар