СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ


Продукти: свинско месо 750 г, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кромид лук 100 г (2 глави), картофи 0.500 кг (8-10 бр.), зелени домати 800 г (10 бр.), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и черен пипер.


Месото, нарязано на средно големи парчета, и лукът, нарязан на ситно, се слагат в тенджера заедно с мазнината. Посоляват се, похлупват се плътно с капака и се задушават на тих огън, без да се бъркат. Когато омекне лукът, се прибавят червеният пипер и нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. При поднасянето се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар