КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ


Продукти: тиквички 1.500 кг, яйца 5 бр., галета 100 г (1 чаена чаша), растително масло 200 мл (1 чаена чаша), магданоз 1 връзка, сол и черен пипер, кисело мляко и чесън на вкус.


Тиквичките се обелват, настъргват се на ренде, посоляват се и се отцеждат 10-15 минути, след което се изтискват добре. Към тях се прибавят яйцата, галетата, ситно нарязаният магданоз и смленият черен пипер. Сместа се опитва на сол и се разбърква добре. От нея с лъжица се оформят кюфтета, които се пускат в сгорещената мазнина. След изпържването им от едната страна се обръщат да се изпържат и от другата страна.
Поднасят се с полученото с чесъна кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар