ЯЙЦА НА ОЧИ С ГЪБИ ПО ПАНАГЮРСКИ


Продукти: яйца 8 бр., гъби 200 г, масло 80 г (2/3 пакетче), оцет 10 мл (2 чаени лъжички), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), черен пипер и сол на вкус.


Гъбите, нарязани на ивички, се задушават в част от мазнината до омекване, изсипват се в чиния, посоляват се и се поръсват с черен пипер, след което на повърхността им се правят вдлъбнатини чрез натискане с лъжица.
Във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат внимателно счупените от ниско яйца и се варят до забулване на желтъка. Изваждат се с решетеста лъжица и се поставят в направените в гъбите вдлъбнатини, след което се поливат с останалата част от маслото, сгорещено и оцветено с червения пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар