САРМИ С МЕСО ОТ ПУЙКА


Продукти: месо от гърдите на пуйката 1 кг, сланина 100 г, кисело зеле 1 кг, черен пипер 10 зърна, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), сол на вкус.


Месото от пуйката се нарязва на правилни парчета, а сланината - на тънки правоъгълни парчета. Посоляват се и се поръсват със ситно счукания черен пипер.
В листа от зелето се поставят по 1 парче месо и по 1 парче сланина, след което листата се увиват на сарми.
Сармите се нареждат в тенджера, на дъното на която са поставени зелеви листа, и след като заврят, се поливат със сгорещаната мазнина, оцветена с червения пипер, и по 1 и 1/2 чаени чаши вода и зелев сок. Варят се на умерен огън до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар