ДРОБ В ПИКАНТЕН СОС


Продукти: дроб 1 кг, бяло вино 400 мл (2 чаени чаши), брашно 20 г (2 супени лъжици), краве масло 60 г (1/2 пакетче), бульон 400 мл (2 чаени чаши), кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), кисели краставички 3 бр., магданоз, копър, дафинов лист и сол на вкус.


Дробът, без да се реже, се залива с вода и 1 чаена чаша вино, поръсва се със сол и се слага дафиновият лист. Ври около 20-25 минути. 
За соса изпържваме брашното до златисто оцветяване в маслото, добавяме останалото вино и бульонът, в който е врял дробът. Разбърква се и се добавя киселото мляко. Оставя се да поври 10-15 минути. Прибавят се нарязаните на ситно краставички, магданозът и копърът.
Дробът се сервира, нарязан на филийки и полят със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар