КАПАМА С ЛАПАД


Продукти: лапад 1.500 кг (8 шепи), краве масло 100 г (3/4 пакетче), джоджен 1/4 връзка, чубрица 1 срък, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сушени червени пиперки 5 бр., лютиви пиперки (по желание) и сол на вкус.


Листата на лапада се измиват добре и се почистват от дръжките. Нареждат се на редове в широк плитък съд цели или едро нарязани, като се поръсват с чубрица, джоджен, сол и червен пипер и тук-там се слагат червени пиперки и по желание лютиви пиперки. Върху последния ред се слагат дребни бучици масло. Поливат се с малко вода, захупват се и се задушават на тих огън до пълно омекване. Накрая при отхлупен капак могат да се запекат на фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар