МУСАКА С ПАТЛАДЖАНИ И ЯЙЦА НА ОЧИ



Продукти: смляно месо 0.500 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), патладжани 800 г, кромид лук 100 г (1-2 глави), червени домати 300 г (4-5 бр.), доматено пюре 10 г (1 чаена лъжичка), яйца 5 бр., червен пипер, черен пипер, магданоз и сол на вкус.


Патладжаните се обелват и се нарязват на длъж на филийки, посоляват се и се оставят около час да се отдели горчивият сок, след което леко се запържват в част от мазнината. В останалата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят червеният пипер, доматеното пюре, месото, черният пипер, ситно нарязаният магданоз, сол на вкус и малко топла вода.
В тавичка се нареждат последователно филии от патладжаните, изпърженото месо, отново филии от патладжаните, месо и т.н. Ястието се залива с обелените и настъргани на ренде домати и се запича до зачервяване. Изважда се от фурната и на повърхността му се правят вдлъбнатини с лъжица, в които се счупва от ниско по 1 яйце. Ястието отново се запича. При поднасянето се нарязва така, че във всяка порция да остане по 1 яйце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар