ЯХНИЯ С ОВНЕШКО МЕСО


Необходими продукти:

овнешко месо 750 г,

 мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша),

 кромид лук 100 г (1-2 глави),

 червени домати 400 г (4-5 бр.),

 пиперки Сиврия 700 г (10-12 бр.),

 патладжани 300 г (2 бр.),

червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка),

магданоз

и сол на вкус.




  Начин на приготвяне:


 Нарязаното на парченца месо се запържва леко в част от мазнината и се изважда. В същата мазнина се задушава до омекване ситно нарязаният кромид лук, а след това се прибавят червеният пипер и дребно нарязаните домати. Когато омекнат доматите, се връща месото, залива се с топла вода (да се покрие) и се вари на умерен огън. Когато месото е почти готово, се прибавят пиперките, нарязани на едро, и патладжаните, нарязани на кубчета и изпържени в останалата част от мазнината. Ястието се посолява и се оставя да ври на слаб огън още 10-15 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.



Няма коментари:

Публикуване на коментар