САРМИ С ЛОЗОВ ЛИСТ


Необходими продукти:

смляно телешко месо 0.500 кг, 


ориз 200 г (1 чаена чаша), 


растително масло 50 мл (5 супени лъжици),


 лук 50 г (1 глава), 


червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка),


 магданоз, 


сол, 


черен пипер,


 кисело мляко


  джоджен на вкус 


и лозови листа.






Начин на приготвяне:


Месото се разбърква с ориза, настъргания на ренде лук, червения и черния пипер, ситно нарязаните магданоз и джоджен, 2 супени лъжици от мазнината и сол на вкус. От сместа се свиват сарми в лозовите листа, предварително попарени в солена вода, за да омекнат. Сармите се нареждат в тенджера, като на дъното и се поставят костите от месото, заливат се с топла вода и останалата мазнина, притискат се с чиния и се варят 2-3 часа на тих огън. Поднасят се с кисело мляко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар