ЧОРБА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ


Продукти: кисела зелка 0.500 кг (1/2 бр.), праз лук 300 г (2-3 стръка), ориз 40 г (2 супени лъжици), брашно 20 г (2 супени лъжици), лютиви пиперки 2 бр., червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), черен пипер и сол на вкус.


Зелето и празът се нарязват на ситно и се варят до имекване в 10 чаени чаши зелев сок. Прибавя се оризът и се вари 10-15 минути. През това време брашното се задушава в мазнината, оцветява се с червения пипер и се прибавя в чорбата. Чорбата се оставя да ври още 5-6 минути. Поръсва се с черен пипер и се поднася. По желание към нея могат да се прибавят леко препечени лютиви пиперки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар