КАРТОФЕНА ЧОРБА, ПОДЛУЧЕНА С ЧЕСЪН


Продукти: картофи 750 г (7-8 бр.), краве масло 100 г (1/2 чаена чаша), лук 50 г (1 глава), червен пипер 3 г (1/2 чаена лъжичка), чесън 5-6 скилидки, оцет 10 мл (1 супена лъжица), сол и черен пипер на вкус.


Картофите, след като се обелят и измият, се нарязват на едро, задушават се с малко вода до омекване и се претриват през гевгир. В мазнината се задушава дребно нарязаният лук, разбърква се с червения пипер и се прибавя към картофите. Заливат се с 5 чаени чаши гореща подсолена вода и се варят 10-15 минути. В чиниите за поднасяне на чорбата се поставя по малко от счуканият със сол и оцет чесън и се сипва горещата супа. Може да се добави и смлян черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар