ШОПСКА РЯДКА ЧОРБА


Продукти: шарено свинско месо 250 г, праз лук 200 г (1-2 стръка), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), картофи 100 г (1-2 бр.), ориз 50 г (1/4 чаена чаша), лютива пиперка 1 бр., черен пипер и сол на вкус.


Месото се задушава в собствена мазнина. Прибавя се ситно нарязаният праз и също се задушава. Като омекне, празът се поръсва с червеният пипер и се залива с 3 чаени чаши зелев сок и 3 чаени чаши топла вода. Щом заври течността, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, оризът, сол, ако е необходимо, и лютивата пиперка. Чорбата се доварява, сваля се от огъня и се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар