САЛАТА ОТ ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ С ОТЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО


Продукти: кисело мляко 0.500 кг (1 буркан), пиперки 300 г (6-7 бр.), растително масло 50 мл (5 супени лъжици), сол 5 г (1 чаена лъжичка), орехови ядки 200 г (1 чаена чаша), 2-3 стръка магданоз.


Киселото мляко се оставя да се отцежда едно денонощие.
Пиперките се опичат, обелват се и се изчистват от семето, след което се нарязват на малки квадратчета и се смесват с отцеденото мляко. Прибавят се растителното масло и ситно нарязаните орехови ядки и магданоз. Сместа се посолява, разбърква се добре и се изсипва в подходяща чиния.
Същата салата може да се приготви с мариновани краставички (2 бр.) вместо с пиперки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар