Парена царска туршия




Продукти:

Зеленчуци по избор /камби, цветно зеле/карфиол/, моркови, зеле, целина, чесън/

Марината за 1 трилитров буркан:


250 мл. оцет
2 с. л. захар
2 с. л. мед
3 с. л. сол
бахар
черен пипер на зърна


Приготвяне:


Зеленчуците измиваме и почистваме.
Камбите нарязваме на четири, морковите на кръгчета.
Карфиолът накъсваме на цветчета, зелето нарязваме на едро.
Подреждаме в буркани на редове от всички зеленчуци или предварително ги смесваме всечки заедно и натъпкваме бурканите.
На дъното слагаме резени от целината, зеленчуци и накрая слагаме зърна бахар, черен пипер и клонка целина.
В голяма тендежера кипваме марината като слагаме продуктите за марината и вода* колкото ще е достатъчно да се допълни буркана.
След като кипне марината още гореща заливаме зеленчуците.
Тя трябва да покрива зеленчуците.
 
Веднага затваряме с капачка и обръщаме надолу.
Така държим една вечер след което прибираме на хладно.

-Водата се измерва като в пълните буркани със зеленчуци наливаме вода и оставяме място за окло 250-280 мл. като имаме впредвид оцета и другите продукти, които ще се добавят за марината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар