Домашна лютеница с картофи



Продукти:
5 кг червени чушки
4,500 кг червени домати
1,500 кг картофи
1 кг моркови
600 г лук
200 г чесън
60 г люти чушлета
1,200 л олио
80 г сол
Приготвяне:
Чушките се измиват и изпичат, изчистват се от дръжките, люспите и семената и се мелят в месомелачка. Доматите се измиват, обелват и настъргват на едро ренде. Сварените картофи се обелват и смилат с машинката. Морковите се почистват и бланшират за 3-4 мин. в кипяща подсолена вода. Охлаждат се, смилат се и се Запържват леко. Лукът също се изчиства, измива, смила и запържва. Чесънът и магданозът се нарязват на ситно.
В тава се слагат настърганите домати и се сгъстяват при непрекъснато бъркане, докато обемът им стане 1/3 от първоначалния.
Прибавят се чушките, картофите, морковите, лука, 800 мл олио, чесънът, магданозът, солта и лютите чушки.
Разбърква се сместа добре, загрява се до кипване и се сваля от огъня. Напълва се горещата лютеница в буркани, запечатват се с капачки и се стерилизират 40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар