ОВНЕШКА ЧОРБА


Продукти: овнешко месо 1 кг, кромид лук 100 г (1-2 глави), пиперки 100 г (1-2 бр.), домати 100 г (1-2 бр.), ориз 80 г (3-4 супени лъжици), картофи 150 г (2-3 бр.), яйца 2 бр., растително масло 40 мл (4 супени лъжици), прясно мляко 200 мл (1 чаена чаша), оцет, магданоз, чубрица, девесил и сол на вкус.


Месото се нарязва на малки парчета и се вари в подсолена вода до полуомекване. Прибавят се ситно нарязани картофи и червени домати. Добавя се мазнината и сол, ако е необходимо. Когато месото заври, се слага изчистеният и измит ориз. Чорбата се вари още 10-15 минути, застройва се с разбитите в прясното мляко яйца, поръсва се със стритата чубрица и ситно нарязаните магданоз и девесил и се подправя на вкус с оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар