ЧОРБА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ С НАДЕНИЦА


Продукти: корени за супа 250 г, кисело зеле 1/2 зелка, брашно 10 г (1 супена лъжица), доматено пюре 10 г (1 чаена лъжичка), наденица 200 г, растително масло 30 мл (3 супени лъжици), чубрица и сол на вкус.


Корените за супа се заливат с 6-7 чаени чаши студена вода, сваряват се и се претриват през цедка, след което се връщат в бульона. Прибавя се зелето, нарязано на ситно, и се вари до омекване. След това се прибавят брашното и доматеното пюре, размити в малко студена вода. Накрая се пуска да ври наденицата, нарязана на колелца. Супата се опитва на вкус и ако е необходимо, се посолява. Вари се още 15-20 минути, поръсва се с чубрицата и се сваля от огъня. Поднася се топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар