Туршия с камби



Продукти за 10 броя камби:
  • 10 броя камби
  • 10 чаени лъжички олио
  • 5 чаени лъжички захар
  • 5 чаени лъжички сол
  • 10 чаени лъжички оцет
  • черен пипер на зърна  
  • дафинов лист  
Начин на приготвяне:

Камбите се почистват от дръжките, семето и се измиват.

В почистените камби с малка лъжичка се слага в тях от солта, захарта, олиото и оцета. На една камба по 1/2 ч.л. захар, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио и 1 ч.л. оцет. 

Овкусените камби се нареждат в тава и се запичат в загрята фурна докато си променят цвета и  се набръчкат. 

Докато камбите са още топли  се нареждат една върху друга в буркан, като всяка се притиска леко до запълването на буркана. Прибавят се по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер и се затваря с капачка.  Готовите буркани не се стерилизират.


Няма коментари:

Публикуване на коментар