ЧОРБА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ ПО МАНАСТИРСКИ


Продукти: зрял фасул 150 г (3/4 чаена чаша), моркови 150 г (2-3 бр.), целина 50 г (1/2 глава), лук 50 г (1 глава), домати 100 г (2 бр.), пиперки 100 г (2 бр.), лютиви пиперки 5 бр., растително масло 50 мл (5 супени лъжици), магданоз, джоджен и сол на вкус.


Почистеният и измит фасул се накисва в студена вода за 6-7 часа, след което отново се измива, залива се с вода и се вари на умерен огън. Прибавят се растителното масло, лукът, морковите и целината, нарязани на дребно. По-късно се слагат пиперките, също нарязани на дребно. Към края на варенето се прибавят обелените и нарязани на дребно домати и джодженът. Готовата чорба се посолява и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар