СУПА-ПАЧА ОТ СВИНСКИ КРАКА, УШИ И ОПАШКА


Продукти: свински крака, уши и опашка 300-400 г, кромид лук 50 г (1 глава), чесън 10-12 скилидки, моркови 100 г (1-2 бр.), целина 50 г (1/2 глава), дафинов лист 2-3 бр., яйца 2 бр., оцет 25 мл (2 и 1/2 супени лъжици), хрян 1 супена лъжица, сол на вкус.


Свинските крака, уши и опашка се измиват добре, слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода. След завирането на водата се посоляват. Прибавят се едро нарязаните моркови и целината заедно с лука и дафиновите листа. Когато омекне месото, тендцерата се сваля от огъня. Изважда се месото, отделя се от костите и се нарязва на парчета, след което се връща в прецедения бульон. Супата се застройва с яйцата и се подправя на вкус със ситно нарязания хрян и оцета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар