СУПА-ПАЧА


Продукти: говежди или телешки крака около 1.500 кг, свински крака, уши и опашки 500-600 г, брашно 10 г (1 супена лъжица), яйце 1 бр., прясно мляко 200 мл (1 чаена чаша), чесън, оцет, черен пипер и сол на вкус.


Телешките или говежди крака се изпърлят на огън или над пламъка на спиртна лампа и след олющването на копитата се разрязват на две и се разцепват. Измиват се добре и се поставят в съда за варене. Свинските крака и уши също се изпълят, измиват се и се поставят в съда за варене. Заливат се със студена вода, посоляват се и се варят до омекване. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Бульонът се прецежда и в него се връща отделеното от костите месо, нарязано на парчета. Супата се застройва с брашното, яйцата и млякото и се доварява. Поръсва се с черен пипер и се поднася. В чиниите се слага от месото и се залива с горещ бульон а след това се добавя счукан чесън и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар