Туршия от пълнени патладжани

Режат се дръжките на 4 кг средно големи патладжана, след което се разцепват накръст, но не се разрязват чак до края. Варят се в подсолена вода 15 мин. Нарязват се на дребни кубчета по 300 г моркови, целина и лук. Прибавят се обелени скилидки чесън и 1 лъжица чер пипер на зърна. С така приготвената смес се пълнят патладжаните. С клончета от целина се превързват напълнените патладжани, редят се в бидонче и се притиска с тежест.
Вари се саламура от 1.5 л оцет, 2 л вода, 3каф. чаши сол, 3 дафинови листа, черен пипер. Като изстине се заливат патладжаните. Туршията се преточва 4-5 пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар