СУПА ОТ РАЦИ


Продукти: раци 15-16 бр., кромид лук 50 г (1 глава), чесън 4-5 скилидки, брашно 10 г (1 супена лъжица), растително масло 30 мл (3 супени лъжици), ориз 40 г (2 супени лъжици), яйца 2 бр., кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), магданоз, черен пипер и сол на вкус.


Раците се почистват добре и се измиват, заливат се с 6-7 чаени чаши студена подсолена вода и се сваряват, след което се отделя месото от опашките и щипките.
В мазнината се задушава ситно нарязаният лук заедно със скилидките чесън и брашното. Налива се бульонът от раците и се оставя да заври. Прибавят се оризът и месото от раците. Супата се доварява, застройва се с яйцата и киселото мляко и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар