СУПА-ПАЧА


Продукти: телешки крака около 2 кг, ориз 50 г (5 супени лъжици), дафинов лист 1-2 бр., червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), черен пипер и бахар по 4-5 зърна, оцет 20 мл (2 супени лъжици), краве масло 60 г (1/2 пакетче), яйца 2 бр., чесън 5-6 скилидки, сол на вкус.


Краката се почистват, измиват и посоляват, заливат се с 5-6 чаени чаши студена вода и се варят на тих огън заедно с дафиновите листа, черния пипер и бахара. Когато се свари месото, бульонът се прецежда, а месото се отделя от костите и се нарязва на парчета, след което се слага отново в бульона заедно с ориза. Супата се доварява и се подправя със счукан чесън. В маслото се запържва леко червеният пипер и с него се залива чорбата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар