СУПА ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ


Продукти: телешко месо с кости 400 г, краве масло 60 г (1/2 пакетче), гъби печурки 1 шепа, карфиол 100 г (1/4 глава), грах консерва 60 г (3 супени лъжици), яйце 1 бр., кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), черен пипер, магданоз и сол на вкус.


Месото се нарязва на парчета, залива се с 6-7 чаени чаши студена вода, посолява се, като кипне, и се сварява. Прибавят се накъсаният на клонки карфиол, накъсаните на парчета и задушени в част ото маслото гъби, грахът и оризът. Супата се вари още 10-15 минути. Застройва се с яйцата и киселото мляко и се залива с останалото масло. Поднася се поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар