ЧОРБА ОТ АГНЕШКИ ДРЕБОЛИИ


Продукти: агнешки дреболии 0.500 кг, растително масло 50 мл (5 супени лъжици), лук 100 г (1-2 глави), яйце 1 бр., червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), магданоз, джоджен и сол на вкус.


Агнешките вътрешности се измиват добре под течаща вода, попарват се с вряла вода и се нарязват на дребно. Заливат се с 5-6 чаени чаши гореща вода и се варят на тих огън. В мазнината се задушава дребно нарязаният лук, поръсва се с червения пипер и се прибавя към врящите дреболии. Чорбата се посолява и се доварява. Застройва се с разбитото яйце, поръсва се с дребно нарязани джоджен и магданоз и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар