ПЕЧЕН КРОМИД ЛУК СЪС СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ ПИПЕРКИ


Продукти: кромид лук 200 г (3-4 глави), пиперки 60 г (1-2 бр.), сол 3 г (1/2 чаена лъжичка), растително масло 20 мл (2 супени лъжици), оцет 5 мл (1 чаена лъжичка).


Лукът се пече в жарава до пълно омекване, обелва се и се нарязва на ситно със сатър върху дървена дъска. Пиперките се ннакисват в топла вода, за да омекнат, след което леко се препичат и се обелват. Месестата им част се нарязва на дребно и се смесва с лука. Прибавят се солта, растителното масло и оцетът, разреден с малко вода. Сместа се разбърква и се изсипва в подходяща чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар