САЛАТА ОТ ПЕЧЕНИ ПАТЛАДЖАНИ И ПИПЕРКИ


Продукти: патладжани 300 г (2 бр.), зелени пиперки 700 г (7-8 бр.), домати 350 г (4-5 бр.), орехови ядки 50 г (1/2 чаена чаша), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), чесън 3-4 скилидки, магданоз 1/2 връзка, сол и оцет на вкус.


Патладжаните и пиперките се опичат на силен огън, обелват се, като поистинат, почистват се и се нарязват на ситно. Прибавят се счуканите заедно с чесъна орехови ядки, част от растителното масло, оцет и сол на вкус. Сместа се разбърква добре и се изсипва в салатена чиния. Отгоре се зарязват измитите домати, поръсват се със ситно нарязания магданоз и се поливат с останалата част от растителното масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар