САЛАТА ОТ ГЪБИ


Продукти: гъби 0.500 кг (2 и 1/2 чаени чаши), черен пипер 5-6 зърна, дафинов лист 1 бр.;
за маринатата: оцет 60 мл (1 кафена чашка), растително масло 60 мл (1 кафена чашка), чесън 5-6 скилидки, магданоз 1/2 връзка, сол на вкус.


Гъбите се измиват добре и се слагат да врат в подсолена вода 10-15 минути заедно с черния пипер и дафиновия лист. Отцеждат се, нарязват се и се слагат в маринатата, приготвене с оцета, растителното масло, счукания чесън, ситно нарязания магданоз и сол на вкус. След 10-15 минути са готови за кансумиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар