ЧОРБА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ И ПУШЕНИ РЕБРА ПО КАРАКАЧАНСКИ


Продукти: зрял фасул 200 г (1 чаена чаша), лук 50 г (1 глава), пушени ребра 400 г, брашно 10 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), растително масло 60 мл (6 супени лъжици), джоджен и сол на вкус.


Фасулът, предварително накиснат от вечерта, се вари 20-30 минути, след което се отцежда, залива се с 6-7 чаени чаши студена вода и отново се слага да ври заедно с пушените ребра до пълно омекване. След това месото се отделя от костите, нарязва се на късчета и се връща при фасула. Ситно нарязаният лук, червеният пипер и брашното се задушават в растителното масло и също се прибавят към фасула. Чорбата се вари още 15-20 минути. Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар