КАЛУГЕРСКА САЛАТА


Продукти: пиперки от сорта Сиврия около 450 г (5-7 бр.), готово кьопоолу 300 г (около 1 чаена чаша), краставица 100 г (1/2 или 1 бр.), растителна мазнина (зехтин) 30 мл (3 супени лъжици), копър, оцет и сол на вкус.


Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, посоляват се леко отвътре и се поливат с оцет и зехтин. Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета, които се размесват със ситно нарязан копър и малко сол. С тази смес се пълнят пиперките. Готовото кьопоолу се поставя в средата на чинията за поднасяне, а наоколо се нареждат напълнените пиперки. Салатата се улрасява се кръгчеата от червени домати, полива се с оцет и зехтин и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар