Царска туршия



Продукти:
4 кг камби
2 кг моркови
2 кг карфиол
1 глава кервиз
(Продуктите могат да се направят и в друго съотношение, в зависимост от предпочитанията.)
Зеленчуците, почистени, измити и нарязани се заливат със следната марината (която не се вари!)
Марината:
5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. сол
5 ч. ч. оцет
8 ч. ч. вода
2 супени лъжици натриев бензоат (купува се от аптеките)
Приготвяне:
Сместа се разбърква през няколко часа до разтваряне на захарта и солта. Оставя се да престои от 12 до 24часа, след което се пълни в буркани, затваря се с капачки и в продължение на 10 дни бурканите се обръщат ежедневно.


ЦАРСКА ТУРШИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар