Сурова туршия с люти чушлета



люти чушки - зелени
сол
оцет
вода
чесън - скилидки
черен пипер - на зърна
дафинов лист
копър - пресен
Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан или няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и стръкчета копър.
Наредете чушлетата плътно в буркана. Залейте със саламура от оцет и вода в съотношение 1:2> След това излейте саламурата в тенджерка и добавете сол - на 1 компотен буркан 1 лъжица сол.
Оставете да кипне, след което залейте отново чушлетата в буркана. Затворете хубаво с капачки и обърнете буркана или бурканите надолу. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар