Пълнена гъска печена.



Необходими продукти:

1 гъска 
1 филия сух бял хляб без кората 
1 кафена чашка стафиди 
1 кисела ябълка
 риган 
мащерка 
черен пипер 
1 връзка корени за супа 
2 лъжици препечено брашно 
сол




Начин на приготвяне:


 Натопения във вода и добре отцеден хляб смесете със ситно нарязаната ябълка, стафидите и част от подправките. Измитата и отцедена гъска осолете отвън и отвътре. Напълнете я и зашийте отвора. Набодете гъската с вилица и я сложете в тава, намазана с гъша мазнина. Печете на 200С. Във фурната сложете съд с топла вода, от която поливайте гъската през 20 мин. След 1 ч я обърнете от другата страна. Долейте още вода в съда и в нея прибавете корените за супа. Десетина минути преди да извадите гъската, я намажете с малко солена вода. Повишете температурата. Изпечената гъска извадете в топла чиния. Отстранете мазнината от соса, прибавете малко вода (от тази със зеленчуците), брашното и останалата част от подправките. Варете 5 мин. Може да сложите и 1 ситно нарязана ябълка. Поднесете соса в отделен съд.



Няма коментари:

Публикуване на коментар