СКУМРИЯ НА ФУРНА


Продукти: риба (скумрия) 1 кг (5 бр.), кромид лук 100 г (1–2 глави), домати 250 г (4–5 бр.), пиперки 150 г (3–4 бр.), краве масло 60 г (1/2 пакетче), лимон 1 бр., сол, черен пипер, оцет и магданоз на вкус.

-->

--> Рибите се почистват, измиват се и се посоляват отвътре и отвън, след което се поръсват със счукан черен пипер и няколко капки оцет.
От лука, нарязан на филийки, доматите, пиперките и магданоза, нарязани на ситно, и разтопеното масло се приготвя плънка, с която се напълват рибите. След това рибите се увиват в пергаментова хартия и се пекат във фурна 20–30 минути. Поднасят се с резенчета от лимона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар