КАРТОФЕНА САЛАТА


Необходими продукти:

 картофи 0,5 кг (5–6 бр.),


 мляко или вода 60 мл (1 кафена чашка),


 растително масло 60 мл (1 кафена чашка),


 сол и оцет на вкус,


 магданоз 1/2 връзка,


 репички 1 връзка, 


зелена салата 1 бр.,


 яйца 2 бр. 





 Начин на приготвяне:



Картофите се сваряват и обелват. След като изстинат, се нарязват на кубчета, поливат се с врящото мляко, за да станат по-сочни, разбъркват се и се посоляват. Прибавят се ситно нарязаният магданоз, растителното масло и оцет на вкус. Разбъркват се и се изсипват в средата на по-голяма чиния. Наоколо във вид на венец се подреждат листата от зелената салата, а върху тях — резенчета от твърдо сварените яйца и репичките. Посоляват се и се поръсват с малко оцет и растително масло.



Няма коментари:

Публикуване на коментар