РИБА С ПРЕСЕН ЛУК


Продукти: риба 1 кг, пресен лук 400 г (4 връзки), домати 0,5 кг (5–6 бр.), моркови 250 г (5–6 бр.), целина 100 г (1 глава), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), магданоз 1 връзка, дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.
-->


--> Рибата се почиства, измива се и се нарязва на порции, след което се посолява и се вари до полуготовност. (8–10 минути) заедно с подправките. В сгорещената мазнина се задушават до омекване ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Прибавят се част от доматите, нарязани на ситно, и малко от рибния бульон.
Рибата се нарежда в тавичка, покрива се със задушения зеленчук и останалата част от доматите, залива се с останалия рибен бульон и се пече. След изваждането й от фурната се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар