ПИЛЕ С КАРТОФИ


Продукти: 1 пиле около 1 кг, кромид лук 300 г (4–5 глави), червени домати 200 г (2–3 бр.), картофи 400 г (4–5 бр.), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), черен пипер, магданоз и сол на вкус.

-->

--> Обелените и зарязани на филийки картофи се изпържват в мазнината. В същата мазнина се запържва до златисто оцветяване ситно нарязаният лук, а след това се задушават обелените и нарязани на дребно домати, като се прибавя малко вода. В получения гъст сос се поставят изпържените картофи и предварително свареното пиле. Ястието се залива с бульон от пилето, посолява се и се оставя да ври на тих огън 10 минути, без да се похлупва и без да се разбърква. При поднасянето се поръсва с едро счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар