РИБА С ПРЯСНО ЗЕЛЕ


Продукти: риба 1 кг, прясно зеле 1,5 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), брашно 30 г (3 супени лъжици), кромид лук 50 г (1 глава), червени домати 200 г (2–3 бр.), лимон 1/2 бр., сол, червен пипер и черен пипер на вкус.
-->


--> Рибата се почиства, измива и нарязва на порции, след което се овалва в брашното и се изпържва в мазнината. В същата мазнина се поставя ситно нарязаният лук и се задушава до омекване, след окето се прибавя нарязаното на ивички зеле заедно с половината домати, нарязани на ситно. Когато зелето омекне, се прибавят подправките и праченцата от лимона.
Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка. Върху него се поставя рибата, изсипва се и останалото зеле и се покрива с филии от останалите домати. Ястието се пече без вода в силна фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар