ПЪРЖЕНА РИБА СЪС ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ


Продукти: риба скумрия 1 кг (5 бр.), растителна мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша), червени домати 150 г (2–3 бр.), пиперки Сиврия 200 г (3–4 бр.), чесън 1 глава, бяло вино 20 мл (2 супени лъжици), царевично брашно 40 г (4 супени лъжици), картофи 800 г (7–8 бр.), сол и черен пипер на вкус.

-->

--> Почистените от кожата и костоте риби се овалват в царевичното брашно и се изпържват в мазнината. В същата мазнина се задушават ситно нарязаните зеленчуци заедно с подправките. Изпържените риби се слагат върху задушения зеленчук, поливат се с виното и се изпичат във фурната.
Поднасят се със сварените картофи, обелени, нарязани и поставени в отделен съд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар