СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ



--> Продукти: зелен фасул 0,5 кг (2 шепи), растително масло 50 мл (5 супени лъжици), пресен кромид лук 1 връзка, брашно 10 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), 1 яйце, кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), чесън 4–5 скилидки, магданоз и сол на вкус.


--> Зеленият фасул се нарязва на парченца, след като се почисти и измие, залива се с 5–6 чаши топла вода и се слага на огъня да ври. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, разбърква се с брашното и ервения пипер и се прибавя към омекналия вече фасул. Супата се посолява на вкус и се вари още 20 минути. След свалянето й от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и се застройва с яйцето и киселото мляко. При поднасянето й се прибавя счуканият чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар