ЛУЧНИК


Продукти: брашно 400 г (2 чаени чаши), сол 3 г (1/2 чаена лъжичка), вода 100 мл (1/2 чаена чаша), натрошено сирене 100 г (1/2 чаена чаша), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кромид лук 400 г (5–6 глави), яйца 2 бр.
-->

--> Ситно нарязаният кромид лук се задушава до омекване с малко вода и половината количество мазнина, след което се разбърква със сиренето и разбитите яйца.
От брашното, солта и водата се омесва тесто, от което се разточват 5 кори.
Корите се нареждат една по една в намазана с мазнина тава, като четирите от тях се поръсват с мазнина и част от плънката, а най-горната кора се поръсва само с мазнина. Лучникът се пече в силна фурна до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар