ПИЛЕ, ПЕЧЕНО ПО СЕЛСКИ


Продукти: 1 пиле около 1 кг, червени домати 400 г (4–5 бр.), лютиви пиперки 2–3 бр., краве масло 100 г (1/2 чаена чаша0, копър 1 връзка, чесън 5–6 скилидки, пресен кромид лук 2 връзки, джоджен 1 връзка, черен пипер и сол на вкус.
-->


--> Дреболиите на пилето се измиват добре, нарязват се на дребно и се поставят в тенджера, заливат се с вода, посоляват се и се сваряват. В част от мазнината се задушават дребно нарязаните домати, лук и чесън. Разбъркват се с черния пипер и се заливат с малко бульон от дреболиите. В соса, след като кипне, се прибавят сварените дребилийки, а малко по-късно опечените, обелени и нарязани на парченца пиперки и ситно нарязаният джоджен. Сместа се задушава на тих огън, докато остане на мазнина.
Пилето се разрязва на две половини, посолява се, намазва се с останалото масло от двете страни и се пече на скара върху жар. Поднася се със задушените дреболии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар